Richard
Ik ben een heel betrokken fysiotherapeut. Samen gaan wij aan jouw klacht werken zodat het lichaam weer goed kan functioneren.
Bel 015-2023189

Ik ben altijd heel zorgzaam

Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat ik iets wilde gaan doen in de zorg. Het verlenen van zorg en het helpen van mensen met hun klachten geeft mij een voldaan gevoel. Ik wist al snel dat ik het vak fysiotherapie wilde uitoefenen. Ik heb de meeste ervaring met het mobiliseren van ouderen en revalidatie na operaties.

Het werk als fysiotherapeut inspireert mij elke dag weer

Na mijn opleiding fysiotherapie ben ik gelijk aan het werk gegaan. Ik ben begonnen in een verpleegtehuis en hielp daar vooral met de revalidatie van ouderen. Later ben ik bij een internationaal bedrijf gaan werken als fysiotherapeut. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben ben ik zelf een praktijk begonnen. Het werken vanuit eigen inzichten en het kritisch betrokken zijn bij al mijn patiënten inspireert mij elke dag weer. Het geeft mij een voldaan gevoel als patiënten na mijn behandelingen geen klachten meer hebben en hun lichaam weer naar behoren kunnen gebruiken.

Het gaat om je eigen lichaam

Ik geef veel aandacht aan het mobiliseren en versterken van je eigen lichaam. Omdat ik veel ervaring heb met het mobiliseren van ouderen en de revalidatie na operaties heb ik ervoor gekozen om hydrotherapie (in een zwembad) toe te passen. Het is vooral heel geschikt voor ouderen, revalidatie na operatie, artrose en neurologische aandoeningen.

Actief werken aan je herstel

Voorafgaand de eerste afspraak stuur ik altijd een vragenlijst op per mail om de intake zo kort mogelijk te kunnen houden. Op deze manier blijft er meer tijd over om naar de klacht te kijken en te behandelen. Op de tafel begin ik meestal met mobiliseren en de bewegelijkheid te monitoren. Ik ga in samenwerking met de patiënt ervoor zorgen dat de klachten aangepakt worden. Mijn motto is dan ook ‘Helpen waar nodig maar zelf doen wanneer het kan’.

Ik ben echt een mensenmens

Ik kan als nodig ook aan huis komen bij patiënten. Ik doe dit altijd voorafgaand een operatie omdat ik kan helpen met de voorbereiding in huis en om te bespreken wat patiënten kunnen verwachten als ze weer thuiskomen na een operatie. Ik probeer regelmatig een operatie van patiënten bij te wonen om zo meer ervaring op te doen. Ik kom ook aan huis om de spierkracht coördinatie, reactiesnelheid en het zicht van patiënten te testen.  

Werken op basis van jouw wensen

Alleen door volle samenwerking van de patiënt en therapeut kunnen klachten echt verholpen worden. Specialisaties die ik zoal toe kan passen zijn bindweefsel en deep tissue massage, medical taping, fysiotherapie aan huis en revalidatie na operaties. Ik ben met mijn praktijk ook aangesloten bij ClaudicatioNet dit is voor het herstel van etalagebenen door middel van looptherapie.

 

 

Richard