Tessa
Ik vind het belangrijk om goed te luisteren, dat ik tijd heb voor je verhaal en actief doorvraag op sommige onderwerpen. Ik kijk daarin ook verder dan de klacht.
Bel 015-2023189

Dat wilde ik ook kunnen

Ik wist al vrij jong dat ik fysiotherapeut wilde worden. Ik was tien jaar toen ik een vrij ernstig ongeluk had, waarvan ik lang moest revalideren. En daar was ook een fysiotherapeut bij betrokken. Ik was onder de indruk van wat de fysiotherapeut kon. Dat, en ik wist het zeker, dat wilde ik ook kunnen.

Het ontwikkelen van een eigen stijl van werken

Ik studeerde in Leiden. Na mijn afstuderen wilde ik me eerst goed oriënteren. Ik deed waarnemingen en was van plan om in een revalidatiecentrum te gaan werken. Vooral omdat het werken in teamverband me aansprak.

Dat bleek achteraf tegen te vallen. Ik liep eigenlijk vooral tegen de beperkingen van in teamverband werken aan; dat je voor de voortgang in het proces afhankelijk bent van anderen. Vandaar dat ik de overstap maakte. Ik wist niet zeker of een particuliere praktijk iets voor mij was, maar toen ik er eenmaal ging werken was ik positief verrast. Ik was onder de indruk van de hoeveelheid tijd die ik met een patiënt kreeg, de beslissingen die ik kon nemen, de ruggespraak met collega’s en hoe ik mijn behandelplannen op kon zetten.

Sindsdien werk ik met veel plezier en enthousiasme in de particuliere praktijk als algemeen fysiotherapeut en inmiddels ook met verschillende specialisaties: oedeemtherapie, medical taping en dry needling.

Verdieping van de werkstijl

Na een tijd vanuit loondienst gewerkt te hebben, kreeg ik de kans een praktijk over te nemen. Dat heb ik zonder twijfel gedaan. Als je werkt vanuit een eigen praktijk, kun je nóg beter werken op een manier die bij je past. Aandacht voor de patiënt, specialisaties, de zorg en zorgvuldigheid waarmee we werken, het gaat me allemaal zeer aan het hart. Het is fijn om je eigen keuzes te kunnen maken, richting kunt geven aan de stijl van de praktijk en dus ook de rol die je in de regio kunt spelen.

Betrokken, bekwaam en kritisch

In mijn werk vind ik het belangrijk dat ik goed kan luisteren, dat ik tijd heb voor je verhaal en actief doorvraag op sommige onderwerpen. Ik kijk daarin ook verder dan de klacht. Om niet alleen de symptomen bestrijden, maar je grondig en langdurig verder te helpen. Ik vind het ook belangrijk dat je als fysiotherapeut de grenzen kent van wat je kunt. Je moet kunnen doorverwijzen, je moet kunnen samenwerken met een specialist, je moet te allen tijde het beste voor je patiënt kunnen leveren. Patiënten waarderen die aanpak en de open en gemakkelijk te bereiken instelling. Je zult merken dat je je snel op je gemak voelt en met enthousiasme aan het werk gaat.

Altijd in ontwikkeling

Ik ben en blijf geïntrigeerd door het vak en zal altijd wel op de een of andere manier in opleiding blijven. Ik vind dat belangrijk voor mijn patiënten, maar ik vind het ook gewoon leuk. Toch doe ik het daar uiteindelijk niet voor. Ik doe het voor mijn patiënten. Het is dankbaar en mooi werk om bij te kunnen dragen aan iets positiefs in iemand zijn leven.

Tessa